Activiteiten Afvalverwerking Stainkoeln


Grond en sloophout
Door het samenbrengen van vele be- en verwerkingsmethoden is het Stainkoeln gelukt alle denkbare vormen van grondreiniging aan te bieden. Naast de klasse A- en B-hout kan Stainkoeln ook het C-hout innemen en voor bewerken geschikt maken.

Biomassa
Composteren van groenafval vindt al jaren plaats op Afvalverwerking Stainkoeln. Vermarkten en verwerken van biomassa is hier aan toegevoegd. Hierdoor kunnen wij een compleet aanbod doen op het gebied van groenverwerking tot het leveren van biologische brandstoffen.

Acceptatie
Om de diverse aangeboden reststromen op de juiste wijze te verwerken zal de afdeling acceptatie van Stainkoeln advies geven over de beste passend be- of verwerkingmethode van de diverse afvalstromen. Stainkoeln heeft een kwaliteitssysteem en is ISO 14001 gecertificeerd. Ook is zij in het bezit van de meest actuele BRL- certificaten (BRL 9335, BRL 7510 en BRL 7511, droog zeven).

Locaties

Afvalverwerking Stainkoeln is in april 1980 aan de Winschoterweg ten westen van de stad Groningen in gebruik genomen.

Op de locatie is ook het kantoor van Afvalverwerking Stainkoeln gevestigd. Zo ontstaan korte lijnen door een directe koppeling tussen acceptatie, weegbrug, bedrijfsleiding en uitvoering. Eenvoudige en complexe vragen in de logistiek worden vrijwel direct opgelost.

Stainkoeln 1 en 2
In 1995 is de stortplaats Stainkoeln 1 gesloten en Stainkoeln 2 geopend. Het bovenvlak van het 8 meter hoge deel van Stainkoeln 1 is afgewerkt en voorzien van een eeuwigdurende afdichting (HDPE folie). Hier bovenop is een stabilisatie- en een asfaltlaag aangelegd, die dienst doet als herbewerkingslocatie en grondbank.

Afval
Stainkoeln 2 is een stortplaats voor gevaarlijk en niet gevaarlijk afval.